miercuri, 29 aprilie 2015

O recenzie a cartii Moarte subita

       Datorita copertii, cartea iti atrage atentia prin “X-ul” mare si negru care ar putea simboliza si o cruce, avand in vedere ca autoarea incepe cartea cu moartea unui consilier local, prezent pe tot parcursul naratiunii in ciuda faptului ca e decedat. Acest fapt se datoreaza rolului important pe care l-a jucat consilierul Barry Fairbrother in micul oras englezesc creat in mod original de Rowling.

      Lupta pentru functia de consilier este apriga, caci fiecare are un scop: Colin doreste sa continue munca lui Barry, iar Howard spera ca fiul sau Miles sa preia functia pentru a putea sa arunce cartierul Fields in granitele orasului Yarvil. 

      Prin romanul sau, Rowling descrie o societate plina de cusururi si diverse tipuri de caractere. Defectele personajelor se contureaza prin actiunea desfasurata intr-un oras in care exista conflicte nerezolvate atat intre adulti cat si intre copii. Personajele au multe defecte, dar modul in care le-a descris autoarea le face, in opinia mea, realistice si pe mine m-a facut sa detest unele personaje si sa le simpatizez pe altele in ciuda defectelor.

      Actiunea este destul de lenta, insa modul in care sunt create personajele si felul in care e structurata cartea – in fiecare capitol se prezinta actiunile altui personaj – te cuprinde si te face sa iti doresti sa vezi ce urmeaza.
    Sfarsitul este tragic ca si inceputul, dar aduce si impacare, ceea ce da un suflu nou orasului.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu